Berat Turun 2kg Dalam Masa 2 Minggu Dengan Suku-suku Separuh..

As’salam semua.. dan salam Jumaat.. Alhamdulillah masih lagi dapat bernyawa di bumi Allah hari ni.. Semoga kita semua diberi keberkatan dalam semua amal ibadah hari ini dan hari-hari berikutnya.. aminnn.. jangan lupa juga untuk berbuat perkara-perkara yang disunatkan anda lakukan dalam hari jumaat ya..

Okeh, hari ini eda nak share tentang fungsi Omega Guard dan Herb Lax sebagai penggalak untuk menurunkan berat badan anda.. kalau berat badan dah mula naik secara tak langsung cara kita nak berdepan dengan orang lain pon rasa kurang yakin dengan diri sendiri  Tetapi makan pon harus la ambil ‘portion’ suku-suku separuh.. dan bersenam juga.. baru la dapat tubuh badan yang sihat dan cergas..

Omega Guard

Bagaimana Omega membantu menguruskan badan
1- Mengatur Tahap Lemak Badan Sihat
Lebihan lemak yang disimpan di dalam badan adalah salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan.
Penyelidikan menunjukkan bahawa Omega-3 dapat membantu kita mencapai tahap lemak badan yang sihat kerana ia:
• Meningkatkan kadar metabolisme – kadar kalori badan anda terbakar dalam sehari
• Meningkatkan kadar proses pembakaran lemak
• Meningkatkan peredaran darah ke otot badan semasa latihan dan meningkatkan keupayaan tubuh  untuk membakar lebih banyak lemak
• Mengawal paras lemak yang sihat yang terkumpul dari makanan harian kita
2- Mengubah Kesederhanaan
Dua hormon utama – Ghrelin (aku lapar), dan Leptin (aku kenyang)- bertanggungjawab untuk membuat seseorang itu lapar dan penuh kenyang.
Gabungan diet yang sihat dan pengambilan Omega-3 didapati bermanfaat dalam mengawal selia dua hormon ini dan:
3- Omega Guard membantu meningkatkan rasa kenyang
– anda berasa kenyang untuk tempoh yang lebih lama selepas makan.
4- Cara Omega bertindak untuk mengekalkan berat ideal

Insulin mengubah karbohidrat dari makanan yang kita makan ke dalamnya tenaga. Oleh itu, mempunyai tahap insulin yang sihat adalah penting penyelenggaraan berat badan yang sihat dan
Omega boleh membantu:
 Meningkatkan kepekaan insulin badan – semakin banyak sel-sel badan kita yang sensitif terhadap insulin, mengurangkan kemungkinan makanan yang kami makan akan disimpan sebagai lemak.
• Mengurangkan Tekanan – Tekanan boleh menyumbang kepada berat badan. Omega membantu mengawal selia tahap kortisol (hormon stress) yang sihat, hormon tekanan yang tidak sihat akan menyebabkan badan anda agak sukar untuk membakar kalori yang degil

 

Herb-Lax

– tergolong dalam kategori julab yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali-sekala bagi menyingkirkan toksin dari tubuh.
– membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis iaitu gerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur cerna. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan berjalan dengan lancar.
– Herb Lax ni special sebab ia menggalakkan pembersihan yang lembut dan terbukti secara klinika dan sesuai digunakan untuk jangka masa panjang. Dalam bahasa mudah, buang air besar tanpa rasa sakit.

Dibawah ini juga eda ada sertakan sekali dengan testimoni seorang pelanggan yang menggunakan Omega Guard dan Herb Lax untuk misi kurus beliau.. Tidak ketingalan juga meliau ada mengamalkan gaya pemakanan suku-suku separuh..

Semoga bermanfaat ya..  
Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya..
Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh
klik sini –> Harga Produk Shaklee

Nor Hidawati Kadiso

♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *