Tips Memilih Kolagen

      No Comments on Tips Memilih Kolagen

PILIH KOLAGEN

Banyak kan supplement kolagen yang ada di pasaran? Macam-macam jenis ada… ada yang sapu-sapu… ada yang minum… ada yang bancuh.. ada yang suntik… pendek kata semua ada.

Biasanya apa faktor kita pilih kolagen? Banyak faktor kan, bergantung pada individu. Ada yang cari yang murah, ada yang nak yang senang ditelan, ada nak yang natural, ada yang nak yang the best quality of all….


Tapi, adakah kolagen semua sama, beza pada harga, bentuk (cecair, serbuk, pepejal) dan jenamanya saja?

Saya bukan nak promote kolagen Shaklee, tapi saya nak share sikit panduan untuk memilih kolagen.

.

(1) Pastikan kolagen tersebut dari TYPE 1. Type 1 collagen adalah yang paling banyak terdapat dalam tubuh kita, dari hujung rambut ke hujung kaki.

(2) Kolagen dalam bentuk asalnya tidak boleh diserap dgn mudah oleh tubuh kita dengan begitu sahaja. Carilah kolagen yg menjalani proses hidrolisis atau hydrolized collagen agar mudah diserap dan diterima oleh tubuh kita.

(3) Kolagen memerlukan vitamin dan nutrien lain untuk membantu penyerapan. Pilihlah yang mengandungi bahan lain juga.

(4) Sesetengah produk kolagen dicampur dengan gula tambahan supaya rasanya sedap, kerana kolagen asli ada rasa yang kurang menyenangkan, atau hambar. Pastikan ia menggunakan pemanis natural.

(5) Kolagen dari sumber marin adalah yang paling pure, paling selamat dan paling tinggi bioavailability berbanding kolagen jenis lain. Hati-hati dengan kolagen yang murah-murah kerana ia mungkin dihasilkan dari sisa-sisa rumah sembelihan dan tidak menjalani kawalan kualiti yang ketat.

.

Buatlah pilihan yang tepat. Jangan mudah terpengaruh dengan testimoni dan kata-kata orang semata. Buatlah sedikit kajian (semudah baca label & Google). Ingatlah tubuh kita ni tiada galang gantinya.

Semoga bermanfaat ya..  
Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya..
Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh
klik sini –> Harga Produk Shaklee

Hidawati Kadiso

♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *