Selamatkah Supplement Yang Kita Makan?

Pernah terfikir tak,  kita ni dok telan suplemen setiap hari,  tak rosak buah pinggang ke?  eda pun selalu terfikir dulu. Tak pe ke ni makan tiap2 hari? Ok ke ni? macam-macam berlegar-legar dalam kepala..
Image result for thingking
Tapi,  bila Eda terjumpa satu research tentang kesan pengambilan vitamin ni,  fuhhh leganya hati..
Research ni libatkan 3 kumpulan.
Kumpulan 1: tak ambik supplemen/vitamin selama 20 tahun
Kumpulan 2: makan banyak jenis vitamin selama 20 tahun
Kumpulan 3: makan satu jenis vitamin sahaja selama 20 tahun 
Kumpulan 3 ni,  penyelidik ambik orang yg makan shaklee selama 20 tahun. Penyelidik ni adalah Dr Gladys Block, dari University of California,  Berkeley. 
Hasil dari kajian ini menunjukkan orang yang mengambil banyak jenis vitamin, iaitu Shaklee terbukti lebih sihat berbanding orang yg makan vitamin jenis lain dan berbanding orang yang tak makan vitamin.
Jadi,  kalau suplemen yang anda ambil tu adalah Shaklee, jangan risau,  sebab ia dijamin selamat. Tapi,  kalau jenis lain,  cuba check,  ada kajian kesan pengambilan untuk jangka masa panjang tak.
Jadi,  kalau nak pilih suplemen,  pilih Shaklee ye
Semoga bermanfaat ya..  
Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya..
Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh
klik sini –> Harga Produk Shaklee

Hidawati Kadiso

♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *