Perubahan Kuantiti Pada Label Ostematrix

Bagi penggemar supplement OsteMatrix, pasti anda perasan label dos dibahagian belakang botol.. Kini ada sedikit perubahan dari segi penggunaan harian sebanyak 4 kaplet kepada 3 kaplet sehari..
Mari kita lihat sendiri mengapa berlakunya perubahan ini dan apa kesannya jika terus mengambil 4 kaplet sehari..

Soalan : Saya mendapati perubahan dalam kuantiti dos yang disyorkan pada label OsteMatrix. Mengapakah perubahan ini berlaku?

Dos harian yang disyorkan pada label OsteMatrix diubah 4 kaplet kepada 3 kaplet setiap hari. Perubahan ini adalah untuk mematuhi piawaian terkini dan peratusan pelabelan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan. Tiada perubahan dalam nutrisi/formulasi.

Soalan : Saya telah mengembil 4 kaplet Ostematrix setiap hari. Adakah ianya selamat?

Keperluan kalsium dan megnesium bagi individuu adalah berbeza dan ia bergantung kepada gaya hiduo dan peringkat kehidupan bermula dari remaja ke dewasa, kehamilan dan usia emas. Petikan dari Recommended Nutrient Intake Malaysia (RNI) 2017menunjukkan dos saranan bagi Magnesium  dan Kalsium berdasarkan peringkat kehidupan. Kami menyarankan individu yang mempunyai sebarang persoalan untuk mendapat nasihat daripada doktor. 

Sudah jelas kan.. Jadi anda tak pelu risau dan bimbang dengan perlabelan yang baru ini kerana ianya masih selamat digunakan..

Jom kita lihat berapa keperluan kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan kita dari kanak-kanak sampailah ke warga emas..

Jelas sekali menunjukkan sumber dari  Recommended Nutrient Intake Malaysia (RNI) 2017 ini keperluan kalsiumm bagi orang dewasa adalah lebih banyak daripada keperluan kanak-kanak..

Jadi, teruskan mengambil OsteMatrix kerana ianya adalah bukan sekadar kalsium, malah ia mengandungi Magnesium, Vitamin D3 dan banyak lagi..

Semoga bermanfaat ya..  
Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya..
Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh
klik sini –> Harga Produk Shaklee
Hidawati Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *