Persiapan Kembali Ke Sekolah Tahun 2019..

Hurayyy.. Anak-anak dah mula kembali ke sekolah setelah sebulan lebih bercuti..

Seronok anak-anak eda sebab dah rindu kawan-kawan dekat sekolah.. Setiap hari bertanya bila nak mula sekolah.. Bertabah sajalah emak ni kan.. hehehe.. nampak sangat dierang bosan duduk kat rumah..

Salah satu sebab yang anak-anak tak sabar nak kembali ke sekolah adalah sebab ni la..

Ya sebab start tahun 2019 ni dah dibolehkan pakai kasut warna hitam ke sekolah.. Walau belum dikuatkuasa sepenuhnya, anak-anak dah mula teruja nak pakai.. kita sebagai mak pon rasa seronok juga.. dan paling best waktu weekend tak perlu nak cuci kasut.. lega banyak di situ kan..

Ada lagi satu berita yang paling menggembirakan bila murid tahap 1 tak perlu lagi menjalani peperiksaan.. fuhh.. lega lagi sekali.. alhamdulillahh..

Selain daripada kasut hitam dan pengecualian peperiksaan, persediaan darisegi kesihatan anak-anak pon perlu diambil peduli.. Maklum sajalah anak-anak sekarang sekolah dari pagi sampai ke petang.. Mereka memerlukan nutrisi tambahan bagi menambahkan kecergasan mental dan fizikal..

Vitamin untuk anak-anak yang eda boleh suggest adalah seperti berikut:

1- Vita Lea For Children

Keistimewaan Vita Lea For Children

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.

Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

Sebotol 60 tablets RM 111.25

 

2- Omega Guard

Spektrum lengkap asid lemak perlu omega-3 dengan ketulenan tinggi adalah nutrien yang anda perlukan untuk badan yang kuat dan sihat.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.*

Sebotol 90 capsules RM 136.25

 

3- Vita C Plus Chewable

Vitamin C memainkan peranan penting dalam menyokong kesihatan keseluruhan termasuk kesihatan gigi, gusi dan secara umumya, semua yang membentuk tubuh anda. Chewable-C PlusTM sesuai untuk individu yang mengalami kesukaran menelan tablet atau tidak makan makanan yang kaya dengan vitamin C secukupnya.

Jadi ibubapa boleh la plan nak beri semua vitamin yang eda dah senaraikan diatas atau ambil salah satu pon untuk anak-anak.. Bila anak dah sekolah ni memang kita semua nak kan anak sihat dan cergas supaya boleh kekal aktif di sekolah..

Semoga bermanfaat ya..  
Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya..
Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh
klik sini –> Harga Produk Shaklee

Hidawati Kadiso

♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *